5 Komedi Dizi Önerisi

11 Dk Okuma

Karantina süreci devam ederken ve bunun bir an önce geride kalmasını dilerken, evde kaldığımız süre boyunca en çok yaptığımız aktivitelerin başında bir şeyler izlemek geliyor. Öyle olacak ki hem Netflix hem Amazon Video ‘un son 2 aydaki satış rakamları önceki aylara oranla önemli ölçüde artış gösterdi. Kimimiz önüne ne çıkarsa çıksın izlerken, kimimiz ise en azından keyifli vakit geçirebileceği yapımları arıyor. Bende sizlere, gülmeye en çok ihtiyacımız olan şu dönemde izleyebileceğiniz 5 komedi dizi önerisi yazacağıım. Benim severek izlediğim bu dizilerin bazıları aktif olarak devam ederken, bazıları ise çoktan sona erdi. İzlerken oldukça eğlendiğim ve çokça güldüğüm bu dizileri, çok boş vaktim olsa yeniden izlemeyi isterdim.

Sizlerde listede olmayan ama severek izlediğiniz komedi dizi önerilerini yorum bölümünden ya da iletişim sayfamızdaki form veya mail aracılığı ile bizlere ulaştırabilirsiniz. Sizin önerileriniz ve benim yeni başladığım komedi dizilerini de ekleyerek yakın zamanda yeni bir liste yapmayı düşünüyorum.

Her neyse, hadi dizi önerilerimize geçelim.

Community

5 Komedi Dizi Önerisi | Community

“Rick and Morty” nin de yazarı olan ve kalemini örnek aldığım Dan Harmon tarafından hayata geçirilen “Community” 2009 yılında yayınlanmaya başladı. Toplamda 6 sezonu bulunan ve bana göre ilk 3 sezonu efsane olan bu diziyi izlemeyen kalmamalı. Amerikan komedisine öncülük eden dizilerden olan Community ile bende 2 ay önce tanıştım. Daha önce ismini duysamda düzenli olarak takip ettiğim yapımlar olunca bu zamana kadar erteledim.

İlk bölümünden itibaren güldürmeye başlayan Community de oldukça ilginç karakterlerde var. Konusundan az bahsedecek olursam, Jeff avukatlık mesleğinden sahte diploma nedeniyle ayrılmak zorunda kalır. Bunun ardından eski müvekkillerinden olan bir profesörün kendisine yardımcı olacağını düşünerek, Community College’da okumaya karar verir. Greendale Devlet Üniversitesi olarak geçen okul, en kolay öğrenci alan ve mezun eden okul olarak bilinmektedir. Jeff ile aynı dönemde kayıt yaptıran ve ortak aldıkları İspanyolca dersi için çalışma grubunda bulunan 6 isim daha dizinin ana karakterleridir.

Daha sonra tüm okulca “Greendale Yedilisi” olarak adlandırılan grupta Jeff, Annie, Britta, Pierce, Troy, Shirley ve Abed yer almaktadır. Ana karakterlerin yanında Dean (Dekan) ve Ben Chang bulunmaktadır. Birbirinden ünlü oyuncuların bulunduğu dizi de, her karakterin farklı bir özelliği var. Joel McHale ‘in canlandırdığı karakter Jeff, okulun en popüleridir ve bulunduğu her ortamda en iyi olmaya çalışır. Annie, derslere en çok önem veren ve en çalışkan isimdir. Britta, aktivisttir ve aynı zamanda grupta oyunbozan olarak bilinir. Troy, lise döneminde okulun en popüler ismi ve aynı zamanda Amerikan futbolu oyuncusudur. Bu durum onun baskı altında hissetmesini sağlar ve kendi ayak bileğini kırar. Yaşadığı kötü dönemin ardından kendisini Greendale’de bulur.

Pierce, ırkçı ve ilerlemiş yaşına rağmen yalnızlık nedeniyle hala okumaya devam etmektedir. Shirley, kocasının kendisini aldatmasının ardından yeniden okula dönmeye karar vermiş ve inancına oldukça bağlı bir kadındır. Abed ise gerçek Dünya ile dizi-filmleri iç içe yaşayan bir karakterdir. Olan biten herşeyi izlediği bir filme bağlayabilir ya da sevdiği bir karakteri fazlaca benimseyip, o gibi davranabilir.

İzlemekten çok keyif aldığım ve gülmediğim bölümü olmayan Community’ i izlemenizi çok isterim. İzleyip, bitirdikten sonra bu yazı altından bizlere yorumlarınızı gönderebilirsiniz. Şimdi 2. dizimize geçelim.

Brooklyn Nine-Nine

5 Komedi Dizi Önerisi |Brookyn Nine-Nine

Şimdi sıra görüp görebileceğiniz en değişik polisiye dizisinde. Brooklyn’in en ünlü polislerinin yer aldığı karakolda, her bölümde ayrı bir olay, ayrı bir komedi bulunmakta. 2013 yılında yayınlanmaya başlayan ve halen devam etmekte olan dizinin oyuncu kadrosunda ünlü oyuncular bulunuyor. Andy Samberg, Terry Crews ve Joe Lo Truglio gibi isimlerin başrolde olduğu polisiye-komedi 7.sezonunun sonlarına yaklaşıyor.

Andy Samberg’in canlandırdığı Jake Peralta, her bölümde en az bir kez “Die Hard” yani “Zor Ölüm” film serisine gönderme yapmakta. Hayatının her noktasında bu film ile ilgili bir anısı olan Dedektif Perelta’ya, Joe Lo Truglio’nun hayat verdiği Charles eşlik etmekte. Çok yakın arkadaş olan bu ikili her göreve de beraber gidiyor. 99. Karakolda her zaman bir neşe hakim. Benim de bu diziyi sevmemde ki en büyük neden komik olmasının yanında, enerjisinin de her daim yüksek oluşu. Diğer karakterlerde kendilerine özgü özelliklere sahip. En çok güldüğüm karakterlerin başında Gina gelmekte. Aslında polislikle hiçbir alakası olmayan ve baş komisere asistanlık yapan Gina’nın ikili diyalogları her zaman komik olmuştur.

Belli bir konusu olmayan ve 99.karakolda olan olayları anlatan Brookyln Nine-Nine ile keyifli vakit geçirebileceğinize garanti veririm. Art arda bölümleri izleyebileceğiniz kadar komik ve akıcı olan diziyi her hafta takip etmeye başlamanız da olası.

The Good Place

5 Komedi Dizi Önerisi |The Good Place

Bir diğer dizi önerim ise “The Good Place”. Konusu ile oldukça ilgi çekici olan dizinin başrolünde ünlü oyuncu Kristen Bell yer alıyor. 2016 yılında Parks and Recreation baş yazarlarından olan  Michael Schur tarafından kaleme alınan dizi, Ocak ayında ekranlara veda etti. Toplamda 4 sezonu bulunan The Good Place, insanın kendini sorgulamasını ve “Ben iyi biri miyim ?” sorusunu sormasını sağlıyor.

Konusuna gelecek olursam, dizi öldükten sonra iyi ya da kötü yere gidilen bir Dünya’da geçiyor. Kristen Bell’in canlandırdığı Eleanor karakteri normalde herkese kötü davranan ve yoldan geçen bir insana ya da anketör bir çocuğa bile hakaret eden birisidir. Yine bir kötülük yapmasının ve birinin kalbini kırmasının ardından ölür ve kendisini sorgu odasında bulur. Ne olduğunu anlamamasına rağmen, karşısındaki adam onun “Good Place” yani iyi yerde olduğunu söyler. Eleanor bunun imkansız olduğunu bilmesine rağmen bunu çaktırmaz ve iyi yerde yaşamaya başlar.

“İyi Yer” de herkesin bir ruh eşi vardır. Yani birbirleriyle her açıdan uyumlu ve benzer olmalarını beklersiniz ama durum hiçte öyle değil. Eleanor’un ruh eşi olan Chidi, hayatında sürekli ikilemler yaşayan ve en ufak bir soruda bile net yanıt veremeyen bir insandır. Bu karar verememezlik onun ölüm sebebi olmuştur. Chidi, Dünya’daki hayatında insanlara iyi davranan ve ahlak üzerine eğitim veren bir profesördür. Eleanor aynı evde yaşadıkları için daha fazla dayanamaz ve Chidi’ye burada olmasının imkansız olduğundan bahseder. Artık Chidi, Eleanor’a “Nasıl iyi insan olunur ?” konusunda ders vermeye başlamıştır.

Kendileri ile aynı anda “İyi Yer” e giren Tahani ve Jason ‘da bir başka ruh eşidir. Bu çiftte Dünya’daki hayatlarında pekte iyi biri olmadıkları için gerçek çok geçmeden ortaya çıkar.

İzlerken oldukça keyif aldığım dizide en çok hoşuma giden “İyi Yer” de küfrün bile edilemiyor olmasıydı. Bizim inancımıza göre oldukça basit olsa da bu gözle bakmamak lazım. Ort. 20 dakikalık bölümleri ile zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Atypical

5 Komedi Dizi Önerisi |Atypical

2017 yılında yayınlanmaya başlayan orijinal Netflix dizisi Atypical, 18 yaşındaki Otizm’li Sam’in hayatını konu alıyor. Her ne kadar gülünmemesi gereken bir konu gibi gelse de, dizinin yapım amacı da hem güldürüp hem de farkındalık oluşturabilmek. O yüzden keyifle ve yüzümdeki tebessümler ile hızlı bir şekilde bitirdiğimi söyleyebilirim.

Başrol oyuncusu Keir Gilchrist (Sam), rolün hakkını fazlası ile vermiş. Diğer Netflix projelerinde de yer aldığını gördüm. Açıkçası Keir haricinde başka birisine bu rol yakışmazdı gibi geliyor. İzlerken duygulandığım anların sayısı da bir hayli fazla. Hayatın içinden bir konu olması diziyi hem doğal hem de sıcak yapan en büyük etken.

Diziyi komik yapan anlar genelde hep Sam’in fazlasıyla dürüst oluşu. Kız arkadaşına, ailesine ya da yeni tanıştığı birisine içinden ne geliyorsa söylüyor oluşu tebessüm ettiriyor. Onu olduğu gibi kabul eden en iyi arkadaşı Zahid, herkesin olmasını isteyeceği arkadaş karakterine sahip. Kız kardeşi Casey de abisine yani Sam’e fazlasıyla bağlı ve korumacı. Annesi süreci her ne kadar iyi götürse de, yaptığı bir hata onu eşinden ve çocuklarından biraz uzaklaştırdı.

Sam’in hayatını ve yaşadıklarını izleyerek, bu hayatı gerçekten yaşayan insanlar hakkında bilgi sahibi olabilir ve onları anlayabilirsiniz. Bunun yanında eğlenceli anları ile kendinize her açıdan seveceğiniz bir dizi katmış olacaksınız.

Scrubs

5 Komedi Dizi Önerisi |Scrubs

2001 yılında yayın hayatına başlayan ve en uzun süren diziler arasında yer alan Scrubs, tam 9 sezondan oluşmaktadır. İzlemeye başladığım andan itibaren komedinin hastane gibi ciddi bir ortamda da yapılabileceğini gördüm. Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, John McGinley ve usta oyuncu Ken Jenkins dizinin başlıca kahramanları.

Asistan olarak başladığı hastane de John Dorian, her gün tecrübelenmektedir. Ev ve iş arkadaşı olan Christopher ile aralarında hep komik olaylar yaşanmaktadır. Hayalperest bir kişilik olan John’un aklından geçenler, o an olabilecek en absürt şeylerdir. Kendi aklında kurduklarını bazen gerçek ile karıştırınca ortaya çok komik anlar çıkmaktadır. Tüm bunların yanında John’a hastane yaşantısını zindana çevirmeye yemin etmiş bir hademe bulunmaktadır.

John kendisi ile aynı anda stajerliğe başlamış Elliot’tan hoşlanmaktadır. Tüm bu karmaşıklığın yanında iyi bir doktor olmayı isteyen John’un örnek aldığı iki isim bulunmaktadır: Dr. Kelso ve Dr. Cox.

Scrubs, sıra dışı bir komedi dizisi. Başta da söylediğim gibi hastane de geçen hem de 9 yıl süren bir dizi yapmak hiçte kolay değil. Bizdeki “Doktorlar” dizisi de komedi olsa acaba nasıl olurdu ?

Ort. 20 dakikadan oluşan bölümleri ile hızlı hızlı akan Scrubs’ın, Türkçe’de doktor üniforması anlamına geldiğini de diziyi izlerken öğrenmiş oldum. Bir yandan bilgilendiren diğer yandan güldüren diziyi izlemenizi öneriyorum.

Papirux ‘ta gülebileceğiniz ve keyifli vakit geçirebileceğiniz komedi dizi önerileri gelmeye devam edecek. Bir önceki listemizde “Kıyamet Senaryolu Filmler” e değinmiştim. İlgili yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaşın!
1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir